Bine v-am regăsit în 2021!
Sper din tot sufletul să avem cu toții un an cât mai bun, să fim sănătoși și prosperi, să ne bucurăm de ceea ce e în jurul nostru… și să ne ajutăm reciproc să economisim :).
Unul dintre planurile mele mărețe pentru 2021 este să reintegrez blogul Economisim în rutina mea, găsind o variantă care să funcționeze. Vreau să fac și câțiva pași în plus în acest an, să fiu mai activă și pe Instagram și Facebook, dar și… pe canalul de YouTube. Aici am enorm de multe de învățat, dar așa s-a întâmplat și cu blogul și cu multe din lucrurile pe care le-am făcut de-a lungul timpului. Ar trebui să îmi iasă.

Dacă vrei să mă urmărești, aici este contul de Instagram, aici cel de Facebook și aici cel de YouTube. Din experiență îți spun (de minimalist aspirant), e preferabil să o faci pe canalele unde ești deja prezent :).
Revenind la subiectul postării noastre de astăzi, am meniul săptămânal, la care vreau să mă întorc, pentru că mă ajuta enorm să mă organizez. Știu că vrei să mă întrebi în acest moment dacă nu am continuat bunele mele obiceiuri în perioada când nu ne-am mai citit :). Ei bine, mi-e rușine să spun că… în cea mai mare parte a timpului, nu. Da, am păstrat lista de cumpărături și îmi planificam, în mare, ce să gătesc, dar acest articol de blog mă ajuta să fiu mai riguroasă, mai organizată și să nu mai vin cu idei noi mereu… care să îmi anuleze planurile. Uite că am spus-o :).
Meniul săptămânal
O să trec în revistă ce mi-am propus să gătesc săptămâna aceasta, cu o rugăminte și o surpriză.
Rugămintea este să „mă tragi de urechi” dacă îmi scapă meniul în vreuna dintre săptămâni. Una dintre constatările celor două săptămâni în care m-am încăpățânat să stau departe de muncă a fost aceea că blogul și voi, cei care citiți, mă ajută enorm să mă organizez și nu numai. Până la urmă, de-asta am început să scriu pe blog, dacă vă mai amintiți…
Surpriza e la finalul articolului :).
Iar meniul pe care mi-l propun e acesta:
Luni
Ciorbă de pasăre
(din weekend)
Mâncare de fasole verde
cu carne de curcan
Marți
Supă de legume
Mâncare de ciuperci cu mămăligă
Miercuri
Supă de legume
Conopidă gratinată /
grătar de curcan și salată
Joi
Supă de roșii
Conopidă gratinată /
Somon cu legume
Vineri
Supă de roșii
Tocăniță de mazăre cu cartofi
Am făcut și un filmuleț cu cumpărăturile din această săptămână (posibil să mai ajungem în piață sau magazin până duminică):
Tu ce gătești săptămâna aceasta?
Dintre toate mancarurile propuse de tine, fiul meu nu mananca decat ciorba asa ca eu trebuie sa ma inspir din poftele lui. Va fi ciorba de pui, tocana de cartofi cu carnati, mamaliga cu branza si ou, spaghete carbonara si snitele.
Suna tare bine totul :). Sa aveti o saptamana faina!
Bună! La mulți ani!
Azi la prânz am avut somon (de la Lidl, cel cu ierburi aromatice), mic-dejun iaurt cu goji pt. noi și pâine cu cremă de brânză pentru băiat, nuci la gustare, iar la cină salată “greco-bulgărească” și piept de pui grătar pentru băiat (e foarte mofturos).
Mâine fac o supă cremă de dovlecei/legume sau o ciorbă de cartofi și o să încerc să fac noodles. Ananas și nucă la gustări, ou fiert sau poșat la mic-dejun, probabil mămăliguță cu brânză la cină.
Fiind acasă, îmi e mai ușor să merg la 2-3 zile la cumpărături sau chiar zilnic, în fiecare dimineață și să gătesc cât mai simplu. Planul de mese pe o săptămână nu mai e OK pentru mine, risc să arunc multă mâncare.
Ai o voce superbă! Aștept cu nerăbdare următoarele clipuri, cât și articole pe blog.
Săptămâna asta dau start provocării celor 52 de săptămâni :).
Am avut si noi somonul cu ierburi :). Suna tare bine meniul tau, sigur ma inspir saptamana viitoare… Sa stii ca si eu acum sunt cumva pe 2-3 zile, dar saptamana asta as vrea sa fie o semi-din-camara… Nu am avut suficiete cat sa nu luam nimic, dar cred ca ne vom descurca cu cele de astazi. Oricum, in mare meniul il fac la inceputul saptamanii, de gatit gatesc cum spui si tu, la 2-3 zile.
ce imi place ca faci filmuletze!
La noi meniul tot mai lejer e:
– ciorba de fasolica uscata (vom manca de 2-3 ori)
-cartofi la cuptor , de 2 ori. Avem si cartofi normali, si dulci, poate cu sau fara branza, cu rozmarin sau oregano, etc (dupa gustul fiecaruia)
-salate alaturi. Am o varza si o salata verde, ardei, andive, telina atat frunze cat si radacina, castraveti
-pastrav, de 2 ori (prajit sau la cuptor). Am gasit o pastravarie, vinde peshte viu, asa ca vom repeta
-completare cu salate verzi cu ton sau branza, dupa caz, mamaliga, gris cu lapte, ou.
– Telina frunze si lamai sa imi dreg apa de baut (mi-am impus 1.5l pe zi- credeam ca e cana aia de 2l dar nici asa, la 1.5l nu o beau zilnic).
-lapte si iaurt si ou pt mic dejun, mere si mandarine, kiwi si mango, banane.
Mai aveam resturi de friptura si pateu congelate.
Ce bine suna meniul tau :). O sa fac si eu ciorba de fasolica saptamana viitoare, si cartofi la cuptor. Am spus 🙂
E greu un pic cu filmuletele, pentru ca (inca) nu ma pricep la editat. Ce spun, spun – e o incercare dintr-una :))). Trebuie sa invat sa fac si un fel de generic… Dar in general fac ceea ce imi pun in cap, asa ca ar trebui sa mai vedeti filmulete pe aici. Si sa arate din ce in ce mai bine :).
Eu sunt de modă veche : prefer sa citesc, dar o sa ma uit la video.
La multi ani si tie, Iulia!
O sa ma inspir si din meniuri, ma bucur ca ai reînceput. De cand suntem 4 persoane ce mananca tot timpul acasa si a 5a eu care mănânc 5 zile din 7, bugetul nostru alimentar a explodat.
In general copiii vor carne cu ceva, nu imi merge cu cartofi la cuptor sau conopidă gratinata pentru ei, ca vine fiul sa ma ia ca el de unde isi ia proteine?! Chiar azi ma gandeam ca trebuie sa ne sfătuim cum facem sa mai scădem din cheltuielile astea.
eu mi am propus ca in luna Ianuarie sa cumpar doar alimente de baza gen: lapte, iaurt si sa gatesc doar cu ce am in congelator si camara :conserve , cereale, fructe .
cu siguranta, daca ma voi stradui, voi reusi si in luna Februarie sa gatesc doar din ce am pe stoc :):)
eu mi am propus ca in luna Ianuarie sa cumpar doar alimente de baza gen: lapte, iaurt si sa gatesc doar cu ce am in congelator si camara :conserve , cereale, fructe .
cu siguranta, daca ma voi stradui, voi reusi si in luna Februarie sa gatesc doar din ce am pe stoc :):)
E foarte frumos meniul tău. De luna aceasta mi-am propus sa fac un meniu săptămânal și sa cumpăr doar produse de baza.
Buna Iulia,
Felicitari pentru blog si pentru initiativa de impartasi lucruri utile cu noi. Eu te citesc cu mare placere si am descoperit lucruri interesante aici.
Imi place ideea asta cu meniul saptamanal, usor, usor as vrea sa o pun si eu in practica.
Iti doresc succes in toate proiectele de anul acesta, cu energie si bucurie.
Abia astept sa citesc urmatoarele postari.
Bun venit, Iulia draga, si sper sa gasesti in continuare inspiratie aici pe blog.