
Am un blender de masă (de mână) pe care l-am cumpărat acum destul de mult timp (cred că are 7-8 ani deja), de putere destul de mică, asemănător cu acestă variantă, primit cadou de ziua mea și de care am fost cum nu se poate mai mulțumită.
Și-a făcut și își face în continuare cu brio datoria.
Folosesc blenderul pentru pasat diverse legume și pentru smoothie-uri din fructe moi (oricum blenderul vertical nu este potrivit pentru smoothie-uri, dar se descurcă), pentru că săracul nu poate mai mult, mai ales că a și fost scapat pe jos și s-a ales cu o mică spărtură. A, și pentru fasolea bătută sau pasta de avocado tot pe el mă bazez și sunt mulțumită. Și acum mă minunez încă cum a reușit să treacă peste câte a trecut și să își facă treaba atât de bine.
Doar că a obosit și a avut din start o putere mult prea mică pentru câte am cerut eu de la el. Aș vrea să îl înlocuiesc în perioada următoare, iar acum mi se pare mai util un blender vertical, care să aibă de preferință ca accesoriu și o râșniță din aceea mică.
Cele mai bune blendere testate sau studiate
Iată care ar fi modelele de blender pe care le-am studiat și care mi se par în regulă, atât ca preț, cât și din punct de vedere al funcționalităților:
Blenderul Blender Oster Delighter BLSTDG-W00-050, 600 W
Unul dintre preferatele mele, cu o putere decentă – de 600 W, cu capacitate mare și recipient de sticlă aplatizată. Are cu 6 functii si viteze de lucru, inclusiv functie speciala pentru sfaramarea ghetii. Din opiniile clienților mixeaza, paseaza, marunteste (inclusiv gheata), primind și recenzii foarte bune din partea acestora.
Este, cred, un blender foarte bun dacă îl folosești frecvent, având o capacitate destul de mare.
Blender Star Light Toro, 1000W

Am avut ocazia să în testez la o prietenă care îl are de ceva timp și mi-a spus că e foarte mulțumită de el. Are control Digital, putere de 1000 W, 1.5 l, vas de sticla, 5 Viteze, functie impuls si zdrobire gheata, și lamă din inox.
Este produsul ideal dacă îți dorești performanță la un preț acceptabil – având motor de 1000 W si cuțite de foarte buna calitate
Combinatia ideala intre performante deosebite si un design compact, blenderul Star-Light TORO 1000W este o piesa de rezistenta in orice bucatarie. Cu ajutorul motorului de 1000 de wati si a cutitelor de foarte buna calitate este perfect pentru a crea milkshake-uri, pentru a marunti legume sau pentru a toca orice fel de carne.
Controlul variabil al vitezei permite o foarte bună flexibilitate, iar functia impuls ofera precizie atunci cand ai nevoie.
Vasul este încăpător (1.5 litri) și este din sticlă, iar acesta, împreună cu accesoriile, pot fi spălate atât manual, cât și în mașina de spălat vase.
Cu blenderul Star-Light TORO 1000W putem face milkshake-uri, mărunți legume sau toca orice fel de carne. Are, de asemenea, funcție de zdrobire a gheții.
Ce îmi place la blenderul Star-Light TORO 1000W
- puterea, una dintre cele mai mari pentru această categorie de preț,
- prețul avantajos pentru calitatea materialelor și puterea blenderului,
- este destul de silențios față de alte blendere pe care le-am încercat,
- este ușor de curățat și se întreține de asemenea ușor,
- vasul este din sticlă
Ce mi-a plăcut mai puțin la blenderul Star-Light TORO 1000W
- fără a fi extrem de zgomotos, știu blendere mai silențioase decât acestea,
- atunci când ingredientele sunt tari, e necesar să adaugi un pic de apă. E normal acest lucru până la urmă, pentru pastele groase (așa cum este hummus-ul), cel mai bine este să folosim un blender vertical
Aici ai mai multe informații și prețul blenderului Star-Light TORO 1000W
Blender Heinner Master Collection, 1000 W
Blenderul Heinner Master Collection este un alt blender de mare putere la un preț excelent față de calitatea oferită.
Are un recipient de 1 litru și jumătate, din sticlă, lucru preferat de multe persoane – sticla se menține în timp mult mai bine și, în plus, nu are BPA sau vreo componentă nocivă la care atât de multă lume este atentă în zilele noastre, mai ales dacă printre beneficiarii alimentelor preparate la blender sunt și copii (deși sănătatea ar trebui să fie în centrul preocupărilor tuturor, indiferent de vârstă).
Heinner HBL-1000XMC are 5 viteze predefinite și o funcție pulse, disponibilă în orice moment, la o simplă atingere de buton. Ecranul LCD arată timpul necesar pentru fiecare operatiune selectata, iar bolul se curăță cu ușurință, sub un jet de apă. Nu este precizat dacă produsul poate fi curățat și în mașina de spălat vase.
Cu acest blender poți prepara supe creme, smootie-uri sau zdrobi gheața. Este blenderul recomandat de chef Catalin Scarlatescu.
Ce îmi place la blenderul Heinner HBL-1000XMC
- puterea, una dintre cele mai mari pentru această categorie de preț,
- prețul avantajos dacă ne raportăm la calitatea materialelor și puterea blenderului,
- este ușor de curățat și se întreține de asemenea ușor,
- vasul este din sticlă,
- timerul îți permite să te ocupi de alte probleme în timp ce blenderul își face treaba și se oprește când a terminat
Ce mi-a plăcut mai puțin la blenderul Heinner HBL-1000XMC
- fără a fi extrem de zgomotos, știu blendere mai silențioase decât acestea,
- vitezele nu se pot schimba în timpul funcționării blenderului, poate fi apăsat doar butonul Pulse,
- bolul s-ar putea desprinde mai ușor de corpul blenderului
Aici ai mai multe informații și prețul blenderului Heinner Master Collection 1000W
Mini blender Breville BlendActive VBL097X-01

Un cu totul alt tip de blender față de cele prezentate mai sus, Breville BlendActive este un mini blender potrivit pentru smoothie-uri, care are ca avantaj dimensiunile foarte mici: îl vei stoca și utiliza extrem de ușor, iar smoothie-ul tău va fi gata în câteva secunde.
Acesta e mai potrivit pentru persoanele active, care doresc să prepare băuturi fresh în special și nu pentru o familie numeroasă, care folosește blenderul și pentru supe sau piure-uri.
Sau poți opta pentru o combinație de blender mare, puternic, pentru gătit și un Breville mititel pentru a prepara băuturi energizante și delicioase în foarte scurt timp.
Blenderul are o putere foarte bună raportat la dimensiunea lui și un recipient realizat din Tritan® Copolyester, un material extrem de durabil, ce nu contine BPA, rezistent la pete, gusturi si mirosuri.
Lamele sunt realizate din otel inoxidabil si pot sfarama ingrediente tari, chiar si gheata.
Ce îmi place la blenderul Breville Blend-Active®
- este micuț și extrem de ușor de folosit – te va încuraja să mănânci sănătos, preparându-ți smoothie-uri delicioase,
- prețul avantajos pentru calitatea materialelor și puterea blenderului,
- designul deosebit,
- este ușor de curățat și se întreține de asemenea ușor,
- are și funcție de zdrobire a gheții
Ce mi-a plăcut mai puțin la blenderul Breville Blend-Active®
- absența unui buton pornit/oprit – blenderul pornește imediat ce îl introduci în priză,
- este bine să nu îl forțăm foarte tare, cu gheață de exemplu – e totuși un produs de dimensiuni reduse și cu o putere nu foarte mare
Aici ai mai multe informații și prețul blenderului Breville Blend-Active®
Blender Philips Viva Collection Problend 5 HR2162/90, 600 W

Din selecția mea nu putea lipsi un blender Phillips, una dintre cele mai populare mărci de electrocasnice și pe bună dreptate!
Blenderul are un motor puternic de 600 W pentru amestecare usoara și un buton supra-profilat pentru prindere usoara si control mai bun al vitezei.
Toate piesele se pot spăla în mașina de spălat vase, iar vasul este gradat și rezistent la șocuri.
Ce îmi place la blenderul Star-Light TORO 1000W
- prețul avantajos, calitatea materialelor și puterea blenderului,
- este un blender silențios și ușor,
- este ușor de curățat și se întreține de asemenea ușor,
- toate piesele pot fi spălate în mașina de spălat vase,
Ce mi-a plăcut mai puțin la blenderul Star-Light TORO 1000W
- atunci când ingredientele sunt tari, e necesar să adaugi un pic de apă. E normal acest lucru până la urmă, pentru pastele groase (așa cum este hummus-ul), cel mai bine este să folosim un blender vertical,
- pentru a-l proteja, e bine să nu îl ții foarte mult pe cea mai mare viteză
Aici ai mai multe informații și prețul blenderului Phillips Viva Collection
Ce criterii am luat în considerare pentru a mă hotărî ce blender să aleg?
Așa cum poți vedea, am ales mai multe tipuri de blendere, iar unul dintre ele va fi al meu în curând.
Ce caracteristici ar trebui să îndeplinească blenderul ideal, după părerea mea:
- tipul de blender. Aici fiecare alege în funcție de preferințe, de scopul blenderului și nu în ultimul rând de buget. 4 tipuri mari de blendere am identificat eu: cele cu putere mare și foarte scumpe, care îndeplinesc orice funcție posibilă (aici ar intra Blendtec și Vitamix), blenderul convențional, obișnuit, care pot avea și ele o putere decentă, de de până la 1000W, blenderul rapid sau mini-blenderul, destinat în special smoothie-urilor, cu o putere relativ mică, blenderul vertical pe care îl știm cu toții
- marca blenderului și experiența personală cu respectivul brand – cele mai cunoscute branduri de blendere sunt Philips, Tefal, Kitchen Aid, Heinner, Breville (pentru mini-blendere).
- materialul din care este alcătuit vasul. Sticla este de preferat, cu toate că face blenderul să fie mai greoi și există și riscul spargerii acesteia. Sau plasticul fără BPA
- Bugetul pe care îl am la dispoziție – cu toții ne dorim un Vitamix, dar pentru un preț de 4-500 de lei vom lua un blender convențional, cu putere decentă și review-uri pozitive. Sau un mini-blender, dacă ne dorim acest dispozitiv pentru smoothie-uri
- Accesoriile cu care vine aparatul. Uneori îți dorești o râșniță, alteori mai multe accesorii de tocare și mărunțire. E bine să le verifici înainte.
- Viteza reglabilă. Majoritatea blenderelor au mai multe trepte de viteză + funcție Pulse, eu prefer unul cu 2-3 trepte și funcția menționată
- Garanția produsului. Prefer să fie de 2 ani, am văzut și blendere care au chiar mai mult.
De ce îmi doresc un blender mai degrabă decât un robot de bucătărie?
Pentru că am avut robot de bucătărie mare și nu m-am împăcat cu el: dura până ce găseam accesoriile potrivite pentru operațiunea de care aveam nevoie și, mai important, pentru că probabil e destul de greu să îndeplinești 5-6 funcții cu același motor, nu a rezistat prea mult. După nici 2 ani de utilizare a trebuit să renunț la el.
Așa că m-am hotărât să iau un blender sau mixer vertical cu accesoriu tocător (am văzut că multe dintre ele au). Este mult mai ușor de manevrat, ocupă loc puțin și îmi e mai ușor să îl înlocuiesc dacă se strică, fiind o variantă mai ieftină decât cea a robotului de bucărărie. Mai am un storcător de fructe/legume antic (cred că e din anii 90), care încă își face treaba foarte bine, plus o răzătoare electrică cu care mă împac foarte bine.
Revenind la subiectul de astăzi, eu am ales câteva modele de blendere care se potrivesc cerințelor mele, dar aș vrea să îmi spuneți și voi dacă/ce aveți și cum vă împăcați cu ele.
În principiu bugetul meu e de 400 de lei, dar nu m-ar deranja dacă nu îl cheltuiesc pe tot și îmi rămân ceva bani, eventual pentru blenderul vertical, care va fi următorul pe lista electrocasnicelor pe care le urmăresc.
Ce marcă de blender e mai bună?
Atunci când am hotărât să ne cumpărăm un blender, aveam în minte câteva mărci cunoscute, așa cum sunt Philips, Tefal, Kitchen Aid, Heinner. Mă gândeam și la câteva blendere profesionale de care am auzit lucruri foarte bune, așa cum este Vitamix-ul sau Blendtec.
Când însă am început să întreb și să studiez review-uri și forumuri, am descoperit alte mărci pe care nu le știam, de blendere apreciate pentru calitate, pe de o parte, dar și pentru raportul bun calitate-preț. Blenderul Star Light Toro de 1000W este, cred, campionul în această categorie, cu un preț imbatabil (150 de lei în momentul în care scriu aceste rânduri – februarie 2018), o putere de 1000 W și vas de sticlă.
Heinner Master Collection intră în aceeași categorie. Caracteristici deosebite și doar 200 de lei prețul la acest moment. Plus aproape 500 de review-uri, marea lor majoritate pozitive, dacă studiezi părerile oamenilor aici. Așa cum mă așteptam, și Phillips are mai multe modele foarte apreciate, dar și Breville, Tefal sau Oster. Eu te invit să le studiezi pe fiecare și să nu uiți să iei caracteristicile lor în considerare atunci când te hotărăști ce blender să alegi.
Încă nu m-am hotărât ce variantă de blender să aleg. Așa cum spuneam, nu mă grăbesc, pentru că am deja un produs asemănător pe care pur și simplu vreau să îl înlocuiesc. Abia aștept să îmi spuneți și voi experiența cu diversele aparate de bucătărie – și vă mulțumesc în avans! Care este cel mai bun blender în opinia ta? Ce marcă de blender este cea mai bună?
Ultimul update al articolului: 19 februarie 2018
Draga Iulia,
Eu am blender Heinner si isi face foarte bine treaba! L-am primit anul trecut de la bunicul meu si il folosesc sa fac supe crema, piureuri, sucuri de fructe si legume!
Multumesc, Oana! E bine de stiut, Hainnerul acela are mult mai multa putere si teoretic ar trebui sa se comporte mai bine.
Stiu si cum e cu parerile pe net – la 100 de multumiti posibil sa fie unul nemultumit, dar acela aproape sigur merge si scrie undeva, in timp ce restul isi folosesc linistiti aparatele.
Eu am un blender no name, putere 500, pe care il folosesc doar cand fac clatite si suc de rosii vara, in rest folosesc mixerul vertical de care zici la inceputul articolului, cel mai la indemana. Am si eu razatoarea moulinex, f buna, da! Robotul cu lama in S e bun, dar il folosesc mai rar, accesoriile lui de ras si suc le-am aruncat dupa cativa ani ca nu le foloseam deloc. Acum sunt mult mai atenta la ce cumpar, am invatat de la tine si din experienta, ma gandesc mult daca nu cumva, un aparat din asta mai mult complica decat simplifica. 🙂
Eu vreau sa imi fac tot felul de smoothie-uri, iar cel vertical nu prea face fata. Bine, saracul chiar si-a cam facut datoria, dar atata timp cat merge, nu renunt la el.
Iulia eu am un tocator si fac cu el supe creme, salata de vinete, am tocat si carne inghetata, milkshakeuri… Eu blender nu am dar iti recomand un tocator:)), are si niste palete (nu numai cutite) pe care eu insa nu le-am folosit.
Anca, nu inteleg prea bine ce e un tocator 🙂
Acum vreo 4 (sa fie?) ani, m-a lovit si pe mine ideea ca nu mai vreau sa tai ceapa manual si atunci am inceput sa caut variante pentru un robot.
Cum eram mica (nu chiar atat de mica, dar novice, sa spunem) am vrut unul care sa le faca pe toate si sa fie si acceptabil ca pret.
Si, la sfatul unei prietene m-am indreptat spre refurbished si am luat un robot cu blender.
Spre uimirea mea, l-am testat si probat la multe si a facut fata cu brio: functia de framantat aluat, tocat, blender, suc de citrice.
Singurul domeniu unde este corijent este la sucul din fructe cu pulpa, dar nu poate sa le faca pe toate bine, nu?
Este un Kenwood si mie imi place mult. Poate ar fi fain sa iei in consideratie asa, macar ca idee, produsele refurbished. Marturisesc ca si eu am avut asa o strangere de inima la inceput, dar povestea s-a finalizat cu un happy end.
Ca bani, cred ca a fost undeva sub 300 RON – atunci.
Raluca, era o firma cu refurbished, choicebrand parca, in care chiar aveam incredere. Stiam pe cineva care lucra acolo, stiam principiile, mi se parea ok. Din pacate, nu mai sunt si parca in altii nu am incredere. Tu de la cine ai luat?
Eu am avut numai blendere marca Philips si am fost intotdeauna multumita. Asa ca daca ar fi sa-mi cumpar unul nou, tot Philips as alege 🙂
Si eu ma aflu la capitolul blender:).Am studiat oferta pe emag si cred ca la Heinner ma opresc; m-a incantat foarte tare ca are cana din sticla.Acum ceva timp am cumparat special pt. bebe un BOSCH vertical…slabut fata de PHILIPS.Eu mai astept pana in martie, poate fac o reducere consistenta.
Eu am unul care face de toate. Are 2 cupe, unul de tocat, de framantat, de feliat, de ras, si mai are un element tip tel, storcator citrice. Cealalta cana este una inalta, cu capacitate de 2 litri si e un mixer care de vre-o 4 ani face fata cu brio la multe bucate. Cel mai mult este adevarat l-am folosit pentru smoothie. Este un philips de 1000 W putere. Este foarte importanta, mai ales pt sucurile mai groase/cu pulpa sa aiba o putere mai mare.
Rasnita avem una separat, marca Superior, luata la o reducere din Kaufland, am vazut si acum parca la 35 de lei, dar e super, face fata la toate semintele si o parte din nuci. O avem si pe asta de vre-o 4 ani.
Ideal cred ca este unul peste 1000 w daca exista. Adica sa aiba putere cat mai mare. Si eu caut un storcator de legume, nu stiu daca are de-a face cu blenderul si nu stiu ce sa aleg.
Eu am un Kenwood de 750W de la care folosesc cel mai mult discul pentru ras si feliat. Mai rar blenderul, dar face si smoothie. Cutitul pentru tocat il folosesc mai mult la pescmet, pentru vinete sau supe creme am si eu un bleder vertical, vechi dar bun, pe care il prefer pentru ca lucreaza mai bine cu cantitati mici. Si functia pentru spart gheata este foarte utila vara, cand fac o inghetata din banane delicioasa.
eu am un kenwood cu mai multe functii incluse. Refurbished. Are deja 4 ani. Isi merita banii.
O alta intrebare este: chiar ai nevoie de toate aceste functii?
La ce functii te referi? Eu am nevoie de blender, de partea de amestecare adica + de rasnita. De-asta nici nu m-as opri asupra unui robot de bucatarie, cred ca un blender e suficient pentru ce am eu nevoie.
Buna, Iulia,
Ai luat pana la urma Heinner-ul? Si eu caut de ceva vreme un blender si ma intereseaza acesta in mod direct – putere mare, pret rezonabil. Am cautat recenzii pe net si asa am ajuns la tine. As aprecia daca mi-ai raspunde/ da un sfat, in cazul in care tu stii mai multe acum. Multumesc.
Alina, saptamana aceasta il cumpar si as cam inclina pentru Heinner. Si eu mai caut review-uri pana atunci si nu am gasit unul care sa ma multumeasca deplin. Pana la urma investitia nu va fi uriasa, ma gandesc ca exista si garantie…
Buna ziua tuturor! si eu sunt in cautarea unui blender bun; am avut unul marca Phillips 600 W pe care l am folosit 6 luni si l am dat cadou; initial nu am stiut daca puterea lui este suficienta pentru alimentatia mea vegana; din pacate, nu este ceea ce caut, acesta nu marunteste foarte bine frunzele si nici nucile de tip migdale, alune; As fi tentata sa cumpar un Heinner 1000 W avand in vedere pretul si caracteristicile produsului; Voi ce parere aveti?
Aura, eu din cate stiu acest Heinner este cel mai puternic de pe piata la un pret decent – insa adesea am vazut ca cei care au o alimentatie vegana si mai ales raw-vegana sunt sfatuiti sa mearga spre cele scumpe si foarte scumpe – cum este Blendtec si doar ca solutie de compromis – atunci cand nu isi permit mai mult – sa mearga pe Heinner sau alt blender la un pret relativ mic.
Dar nu din experienta mea iti spun toate acestea.
Buna Iulia. Si eu sunt acum in cautarea unui blender, si ma interesa Blender de masa Heinner OptiMix 1000. L-ai cumparat pe acesta pana la urma? Cum ti se pare? Review-urile pe care le-am citit pana acum nu paream prea favorabile si voiam sa aflu si parerea ta.
am cumparat un blender Heinner de la flanco,era ultimul ramas si am avut surpriza neplacuta sa nu invarte cutitele la blender si la rasnita desi inelul care lumina ,de la butonul de viteze se aprindea.
ma voi duce sa il schimb dar tot modelul acesta il voi lua ,imi pare a fi bun,si dupa ce il voi folosi ,o sa spun cum functioneaza 😉
Buna, eu va recomand blenderul Magimix. Trebuie putina atentie la alegerea unui blender performant, chiar daca toate par la fel…. Vasul din sticla, aveti noroc cand mai gasiti pe piata, dar nu e intotdeauna de ajuns. La Magimix e un vas de sticla Boroclass (marca inregistrata, special conceput pentru rezistenta crescuta la socuri si diferente termice).
Ca sa spargeti gheata, maruntiti nuca de cocos si seminte tari/nuci si in general pentru alimente dure, este nevoie sa aveti o conexiune metalica intre vas si corpul motorului (Magimix are asa ceva). Altfel… degeaba lucreaza motorul daca va lasa conexiunea din plastic… Dupa care e bine sa va uitati si la programele special concepute, pe langa functionarea normala/pulse. Plus ca Magimix-ul are si putere de 1200W.
Vezi si zelmer la 750 w
Va rog sa imi spuneti care vas e mai bun la blender:sticla sau plastic,multumesc