… ceilalti vor veni, cu siguranta. Vei gasi mai multe idei, vei vedea pe parcurs daca directia este corecta sau daca trebuie sa mai ajustezi pe ici, pe colo. Daca refuzi din start ideea ca te poti descurca cu banii, de exemplu, pe motiv ca sunt prea putini…ai facut deja un pas inapoi.
Dar postul acesta l-am scris cu gandul la momentul in care am inceput sa scriu pe Economisim.info si nu la finantele personale. Vroiam de mai multa vreme sa incerc sa ii ajut pe cei din jurul meu in primul rand, dar stiam ca exista o multime de oameni care aveau aceleasi dificultati pe partea aceasta.
Si reactia mea imediata era ca am fost si eu acolo… stiti, englezescul I’ve been there, I’ve done that. Cu venituri disponibile mai mici sau chiar mult mai mici decat ei, noi reuseam sa strangem un fond de rezerva, sa mergem in vacante, sa iesim, sa ne luam diverse prin casa, e adevarat ca selectiv, lucruri care pentru noi sunt importante.
Diferenta dintre mine si ei? Niste bloguri citite cu mintea larg deschisa, apoi niste carti… Dorinta de a invata si mai ales acel prim pas catre aplicarea a tot ceea ce auzeam, dar intr-o maniera proprie familiei noastre, pentru ca solutii universale nu exista si nu au cum sa existe.
Imi doream demult sa pornesc un blog despre economisirea banilor. Dar nu ar fi fost despre economisire in sensul romanesc al cuvantului, ci despre modul in care poti sa iti dramuiesti banii pentru ca acestia sa iti ajunga si sa poata merge catre scopurile stabilite de tine. Dar… mai vroiam sa abordez si subiecte precum veniturile in plus, investirea economiilor, instrumentele finainciare… dar si probleme de viata in general, cum este aceasta idee de a face mereu primul pas, chiar daca simti ca nu este cel mai fericit cu putinta.
Ce ma oprea? Ei bine, nu gaseam un titlu, un nume de domeniu adica, cu care sa rezonez. Cum sa aduni toate conceptele de mai sus intr-o denumire scurta, patrunzatoare, usor de retinut pentru ceilalti, dar si foarte sugestiva pentru ceea ce vrei tu sa exprimi? Aveam inspiratie pentru zeci de articole poate (si puteti sa mergeti in urma sa vedeti cat material s-a adunat in doar doua luni de existenta a blogului), gaseam inspiratie si la cei din jur… Dar nu stiam cum sa incep. De unde. Ce nume de domeniu sa aleg.
Pana cand m-am hotarat sa nu mai acord o asa de mare importanta acestui aspect. Poate ca pentru moment aceasta alegere nu era cea mai inspirata, dar ceea ce era important era ca eu aveam niste idei de transmis si aveam nevoie de un canal prin care sa le comunic.
Continui sa cred ca Economisim.info nu a fost cea mai buna alegere, dar nici cea mai proasta. Este scurt, patrunzator si usor de retinut. Va este usor sa va intoarceti la el, pentru ca va amintiti cu siguranta, macar aproximativ, denumirea blogului.
Cred, de asemenea, ca am facut foarte bine sa nu ma cramponez de aceasta alegere. Mi-a permis sa merg mai departe, sa imi ating un scop, acela de a scrie despre dramuirea banilor, chibzuinta, cumpatare, economisire, finante personale… asa cum vad eu lucrurile.
A fost un prim pas pentru mine, pasul care mi-a permis sa merg mai departe. De cate ori aveti o idee, sau vreti sa faceti ceva, nu cautati perfectiunea, nu incercati sa slefuiti la maxim. Faceti, pur si simplu, acest prim pas. Va fi pasul care va va permite sa mergeti mai departe.
Raluca says
Eu una ma bucur tare ca ai inceput…era tare necesar un astfel de blog pe la noi, si multi gasim inspiratie sa ne facem mai cumpatati, citindu-te.
Iulia says
Raluca, si eu ma bucur ca am inceput sa scriu pe acest blog, iar cel mai mare castig sunt oamenii pe care i-am cunoscut, virtual deocamdata, cu aceasta ocazie.
Ramona says
Este un titlu ales foarte bine, denumeste exact ceea ce prezinta!
Frumos si titlul articolului, multumim!
Ramona
Beatrice says
Iulia dragă, menționezi în articol cu titlu generic, „niste cărți” pe care le-ai citit. Mă poți ajuta cu o recomandare, două? Thanks in advance!